Kassarollen

1-17 van 17

Kassarollen zijn rollen die in de verschillende kassasystemen en kantoorsystemen worden geplaatst. Op het papier van de kassarol worden in de detailhandel de goederen en de prijs die de klant heeft gekocht en betaald, gedrukt. De kassabon dient dus als bewijs waarmee de aankoop later kan worden getraceerd en eventueel geretourneerd. In de kantoorwereld worden kassarollen gebruikt voor de administratie en boekhouding.

Het is belangrijk om de rollen in geen geval bloot te stellen aan temperaturen boven 40 °C. Bovendien mag de luchtvochtigheid niet hoger zijn dan 60%.

De kassarol mag ook niet in contact komen met olie, vet of alcoholhoudende stoffen en mag niet worden blootgesteld aan direct zonlicht. Als u dit advies opvolgt, kunt u lang gebruik maken van de kassa's en genieten van de continue goede kwaliteit.

Waar en hoe kunnen kassarollen worden gebruikt?

Kassarollen worden voornamelijk gebruikt voor het afrekenen in winkels. Of het nu in supermarkten of boetieks is - vanwege de kassa verplichting is elke winkel verplicht om kassabonnen uit te geven. Hiervoor zijn kassarollen nodig die snel en eenvoudig kunnen worden geruild. De rollen worden ook gebruikt voor betaalterminals, zoals de Ingenico. Ook printers met WLAN-ondersteuning maken gebruik van de kassarol voor de afgifte van kwitanties. Welke kassarol geschikt is voor welke behoefte, hangt natuurlijk volledig af van het doel. Daarom moet u aandacht besteden aan welk apparaat u hebt en vooral welke grootte nodig is. De meest voorkomende maten zijn kassarollen in 80mm, thermische rollen met de afmetingen 80 x 80 x 12mm en thermische rollen van 57mm breed.

Voordelen van kassarollen

  • Elke transactie kan met hen worden gedocumenteerd
  • Ze hebben een lange houdbaarheid (tot tien jaar)

Er zijn verschillende soorten kassarollen

Voor elk apparaat en elke printer is er een geschikte kassarol in de betreffende maat.

Kassarollen kopen doe je met aandacht voor bepaalde gegevens zoals de breedte, de dikte en de lengte van de rol. Bij ACROPAQ vind je voor de voornaamste toestellen de passende kassarol. 

Het woord kassarol kan soms verwarrend zijn, want men spreekt ook kassarollen wanneer het om rollen voor betaalterminals:

 

  • PIN automaten
  • Bancontact terminals
  • Banksys 
  • XENTISSIM
  • YOXIMO
  • XENTA
  • Ingenico
  • ...

 

In Nederland spreekt men van “PIN rollen” en in België van “Bancontact rollen”.

Er zijn twee soorten papier: thermisch en houtvrij

Hoe langer hoe meer worden thermische printers gebruikt, waardoor de afzet van houtvrije papierrollen afneemt. Wanneer u een houtvrij rol in een thermisch printer gaat plaatsen is er 

geen afdruk op het papier mogelijk. Het is dus van groot belang de juiste referenties te bestellen.


Tip: Om thermische rollen te onderscheiden van de klassieke kassarol, moet u letten op de textuur van het papier: Thermische rollen voelen gladder aan en het papier is iets dunner dan dat van de klassieke kassarol. Als je het thermopapier met een voorwerp wrijft, wordt het zwart. Zo kunt u gemakkelijk nagaan of het om thermisch papier gaat of om de klassieke rol (houtvrij).