Laptop standaard

1-3 van 3

Laptopstandaard - voor meer ergonomie op de werkplek

Als u uw laptop alleen onderweg gebruikt, bijvoorbeeld in de trein, hebt u nauwelijks uitrusting. Maar als u ook hoofdzakelijk op kantoor of thuis op uw laptop werkt, is het raadzaam gebruik een laptop standaard. Een speciaal ontworpen laptopstandaard zorgt voor een betere koeling van de laptop en stelt u in staat om te werken

Een laptopstandaard voor betere luchtcirculatie en koeling. In een laptop computer, veel krachtige componenten worden geïnstalleerd in een kleine ruimte. Een enkele ventilator is meestal verantwoordelijk voor hun koeling. Als de rekenkracht toeneemt, produceren de afzonderlijke componenten afvalwarmte, die wordt afgevoerd via ventilatiesleuven. ventilatiesleuven. Als dit niet mogelijk is, stijgt de interne temperatuur, wat de prestaties van de computer nadelig beïnvloedt. prestaties van de computer. De juiste basis zorgt voor optimale ventilatie. Een iets hogere positie op een laptopstandaard zorgt bijvoorbeeld voor een betere luchtcirculatie. Een iets hogere positie op een laptopstandaard zorgt bijvoorbeeld voor een betere luchtcirculatie.

.

Ergonomisch werken met laptopstandaards

Een ergonomische werkhouding voorkomt overbelasting en klachten van het bewegingsapparaat. Maar omdat de monitor niet onafhankelijk van het toetsenbord in hoogte en diepte kan worden versteld, zijn de mogelijkheden voor het uitlijnen van een laptop beperkt. Als u de laptop op een standaard plaatst, kan dit echter worden gecompenseerd. De volgende instelmogelijkheden verbeteren de ergonomie:

Hoogteaanpassing: de bovenste regel van het scherm moet onder de horizontale gezichtslijn liggen.

Afstelling van de hoek: het scherm moet ongeveer 35° naar achteren worden gekanteld op de laptopstandaard, zodat dat het hoofd en de ogen een ontspannen houding aannemen.

Laptop standaard voor veilig opbergen

Zorg ervoor dat de laptop een stevige steun heeft op de laptopstandaard. Modellen met een uitgebalanceerd ontwerp en met anti-slip voetjes hebben een goede stabiliteit.

Een ander belangrijk punt:voor welke apparaten is de standaard ontworpen? Sommige laptopstandaards zijn ontworpen voor specifieke ontworpen voor specifieke modellen en afmetingen. U kunt de relevante informatie vinden in de specificaties van de fabrikant.